Wanneer u van uw huisarts een verwijzing heeft gekregen, kunt u bellen voor een afspraak. U wordt dan meteen ingelicht over onze werkwijze. Therapie is er in de vorm van zolen, waarbij de stand van het lichaam wordt gecorrigeerd en voet- en aan voetstand gerelateerde klachten kunnen worden opgelost. Het aanmeten van zolen wordt bij de podotherapie gezien als een traject. De pijnklachten waarvoor u de zolen krijgt, nemen af vanaf het moment dat u gewend bent aan de zolen. Bij de ene klacht zal dat proces vlotter verlopen dan bij de andere klacht. Wondbehandeling en het preventief meten van vaten en zenuwfunctie bij diabetici om complicaties zoals amputaties te voorkomen, behoren tot het werk van de podotherapeut.
Daarnaast is er de behandeling van ontstekingen (al dan niet pussend) aan nagels en likdoorns, deze komen regelmatig voor bij 'gezonde' mensen. Het aanmeten van ortheses wordt in twee bezoeken gedaan.
Instrumentele behandeling bij de podotherapeut is erop gericht dat u uiteindelijk bij een pedicure terecht kunt voor behandeling of, bij voorkeur, dat het probleem wordt opgelost, denk aan: nagelbeugels, ontstekingen van likdoorns, huid of nagels door druk/wrijving, zeer diepe likdoorns en extreme eeltvorming, wratten (behandeling met Salicyl zalf), blaren, diabetische wondbehandeling